Pečení housek

Náš prázdninový program zahrnuje vaření, začali jsme s pečením housek. Nejen že ve výsledku chutnaly výborně, ale zabavilo nás to skoro na celé dopoledne. Přinášíme Vám recept.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hladké mouky, cca 60 g droždí, 1 lžička soli, 1 vejce, špetka cukru, 0,5 l mléka, 1sklenice oleje, vejce na potření, dle chuti na posyp sůl, kmín, seznam, slunečnice, mák aj. Pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Necháme vzejít kvásek z mléka, špetky cukru a droždí. Po vzejití zaděláme ihned ze všech surovin vláčné těsto, které se nelepí, hned pleteme housky (nenecháváme kynout). Přendáme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný tukem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem dle chuti a dáme do vyhřáté trouby upéct do zlatova. Že jsou upečené poznáme při píchnutí špejlí, musíme ji vytáhnout čistou. Dobrou chuť!